CCTV KAMERA SİSTEMLERİ ANKARA

Dikkat Teknoloji olarak binalara, apartmanlara, işyerlerine, mağazalara, ofislere, depolara, garaj giriş ve çıkışlarına, rezidanslara, site giriş – çıkışlarına, hastanelere, okullara, sosyal tesislere; CCTV Kamera Sistemleri Kurulumu , CCTV Kamera Sistemleri Montajı , CCTV Kamera Sistemleri Tamiri , CCTV Kamera Sistemleri Bakımı , CCTV Kamera Sistemleri Arıza Giderme hizmetlerini yerine getiriyoruz.

SERVİS BİLGİLERİ

CCTV Kamera Sistemleri Nedir?

Güvenlik sistemlerinin vazgeçilmezlerinden biri de görüntü sistemleridir. Görüntü almak, iletmek ya da değerlendirmek için kullanılan sistemlerden biri de Cctv Kamera sistemleridir. CCTV (closed-circuit television) “Kapalı Devre Televizyon” CCTV kamera sistemleri pek çok işletme modeli ve yerleşim alanları için geliştirilmiş güvenlik kamera sistemleridir. Analog CCTV (Analog kamera sistemleri) ve IP CCTV (IP kamera sistemleri) olarak iki çeşite ayrılır. En önemli özelliği ise kameralar aracılığıyla elde edilen görüntülerin kapalı devrede tutulmasıdır. Yani elde edilen görüntüler, sadece belirli bir merkeze gönderilir ve o merkezce depolanır, işlenir. Dışarıdan kimseye açılmaz. Bu haliyle çok uzun zamandır hemen hemen tüm güvenlik sistemlerinde kullanılıyor. Bu sistemin kablolu ve kablosuz olmak üzere iki ayrı tercihleri de piyasada bulunuyor. Ancak kablolu modeller daha çok tercih ediliyor.

Kapalı Devre Görüntüleme Sistemlerinin Avantajı Nedir?

Kapalı devre sistemler güvenlik alanında olduğu kadar trafik gibi farklı alanlarda da kullanılıyor. Görüntü kaydı yapabilmesinin yanı sıra mikrofonlar ile ses kaydı da yapabiliyor. Bu sayede bir olayı önleyebilme ya da olmuş bir olayı daha iyi araştırabilme fırsatı sunuyor.

Kapalı Devre Görüntüleme Sistemleri Nerelerde Kullanılıyor?

Cctv Kamera banka ya da resmi kurumlarda kullanılır. Bunun yanında okullarda da sıkça kullanılıyor. İşletmelerin ve fabrikaların güvenliğinde kullanılıyor. Ayrıca trafikte kullanımı oldukça yaygındır. Hatta MOBESE, aslında büyük bir kapalı devre sistemidir. Bunun yanında özellikle okul servisleri gibi ses ve görüntü kaydının zorunlu olduğu araçlarda, toplu taşımada da oldukça sık kullanılıyor. Ya da tiyatro ve sinema gibi kalabalık yerlerde kullanılıp olası bir tehlikeyi önleyebiliyor. Teknolojinin gelişmesi ve ucuzlamasıyla bu tür sistemler, apartman, bina, site, garaj, park ve bahçelerde kısacası tüm yaşam alanlarının güvenliğinde kullanılmaya başlanmıştır.

Yazımızın devamında IP ve Analog kamera CCTV güvenlik kamera sistemlerinin özelliklerini ayrıca ele alacağız. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz alan için en doğru tercihi yapabilirsiniz.

Tercihe bağlı olarak kablolu ya da kablosuz olarak kullanılabilen IP kameralar, sahip oldukları sensörler sayesinde hedef noktasındaki görüntüyü akıllı bir şekilde (hareket algılama özelliği sayesinde) yakalar ve kayıt altına alır. Yakalanan ve kayda alınan bu görüntüler, ağ üzerinden ilgili kişilere ulaştırılır. Yetkili kişiler, kendilerine ağ (veya internet) üzerinden ulaştırılan bu görüntüleri anlık olarak izleyebileceği gibi kayda alınmış olması sayesinde geriye dönük belirli bir tarih veya saat aralığında da izleyebilmeleri mümkündür.

IP kamera sistemleri başlıca özellikleri;

“IP CCTV” olarak da ifade edilen bu sistemin en önemli özelliği görüntülerin anlık olarak belirli bir IP adresi üzerinden izlenebiliyor olmasıdır. Bu sayede görüntü takibi yapmak çok daha kolay olmaktadır.

Analog Kamera Sistemleri

Analog kamera sistemleri “Analog CCTV” olarak da bilinir. Güvenliği sağlanacak olan alanın gerekli kısımlarına yerleştirilir. Sabit ya da hareketli mekanizmaya sahip olabilir. Kamera algıladığı görüntüleri işler ve “DVR” olarak adlandırılan kayıt cihazına kaydeder. Bu cihaza kaydedilen görüntüler, bilgisayara yüklenen özel bir yazılım sayesinde anlık olarak ya da kaydedildikten sonra izlenebilir.

Günümüzde artık AHD kamera sistemleri tercih edilmektedir. AHD “Analog High Definiton” yani; yüksek çözünürlükte görüntü anlamına gelmektedir. AHD kamera sistemlerinin analog kamera sistemlerinden tek ve en önemli farkı 720p (HD) ya da 1080p (FHD) olarak yüksek çözünürlükte görüntü kaydı yapabiliyor olmasıdır.

IP Kamera Analog Kamera Farkları Nelerdir?

IP ve analog kamera sistemlerinin ortak özellikleri;

  • Binanın herhangi bir noktasına yerleştirilebilir.
  • Anlık görüntü takibi yapmanıza imkan sağlar.
  • Gece ve gündüz fark etmeden görüntü ve ses kaydı yapabilir.

IP kamera ve analog kamera sistemlerini birbirleri ile kıyasladığımızda başlıca farklarını aşağıdaki gibi ifade edebiliriz;

  • IP kameralar görüntüleri bir server üzerinden yayınlar. Analog kamera ise DVR adı verilen cihaza kayıt eder.
  • IP kamera görüntülerini izlemek ve kontrol etmek için; akıllı telefon, tablet, bilgisayar kullanılabilir. Analog kamera görüntüleri için ise bilgisayar yazılımı gereklidir.
  • IP kameralar programlanabilir olması sayesinde ekstra özellikler sunar. Analog kameranın ekstra bir özelliği yoktur. Tek görevi sadece görüntü kaydetmektir.
  • IP kameralar yüksek çözünürlükte kayıt yapar. Klasik bir analog kamera düşük piksel değerine sahip olduğundan, görüntü kalitesi bakımından yetersiz kalır.
  • IP kamera sisteminin kurulum ve kullanımı çok daha kolaydır.
  • IP kameraların kurulum ve bakım maliyeti daha düşüktür.

CCTV Kamera Sistemleri Ankara

Dikkat Teknoloji olarak binalara, apartmanlara, işyerlerine, mağazalara, ofislere, depolara, garaj giriş ve çıkışlarına, rezidanslara, site giriş – çıkışlarına, hastanelere, okullara, sosyal tesislere; CCTV Kamera Sistemleri Kurulumu , CCTV Kamera Sistemleri Montajı , CCTV Kamera Sistemleri Tamiri , CCTV Kamera Sistemleri Bakımı , CCTV Kamera Sistemleri Arıza Giderme hizmetlerini yerine getiriyoruz.

CCTV Kamera Sistemlerinin Uygulanması ve Özellikleri

Kullanılmak istenen güvenlik kamera sistemi için araştırma yapılırken öncelikle ihtiyaçların belirlenmesi oldukça önemlidir. Sonrasında sistemin doğru bir şekilde yapılandırılabilmesi için aşağıdaki konulara dikkat etmek gerekir;

  • Kamera Seçimi
  • Lens Seçimi
  • Kayıt Cihazı Seçimi

Yaptığınız seçimlerde firmamızdan yardım almanız gerekmektedir. Sistemin kurulacak yerinin keşif yapılması, hangi özellikleri tercih etmeniz gibi bütçenize en uygun ve olabilecek en kaliteli ürünün seçimini bizden aldığınız teknik bilgi sayesinde karar vermenize yardımcı olacak olup, sizlere ücretsiz keşif yaparak teklifimizi size bildirmiş olacağız.

Güvenlik kamerası temel özellikleri ve seçim için size gerekli olacak olan temel faktörler.

  • Hareket algılama: Hareket algılama özelliğine sahip kameralar, kamera kendi görüş alanı içinde hareket izlediğinde size bildirim gönderebilir. Bu bildirimler, durumu izleyebilmeniz için sizi şüpheli etkinlikler konusunda uyarabilir.

  • Görüş alanı: Görüş alanı, bir kameranın ne kadar geniş bir açı yapabileceğini gösterir. Bu önemlidir, çünkü ihtiyacınız olan kameraların sayısını ve bunları nereye yerleştirmeniz gerektiğini etkileyecektir.

  • Ses: Ses özelliği, güvenlik kamerasının ses alımını bir mikrofon aracılığıyla, hoparlörden ses çıkararak veya her ikisinde de yapabilirsiniz. Her iki yönde de olan kameralar interkom olarak adlandırılır.

  • Çözünürlük: Çözünürlük, güvenlik kamerasında görüntünün ne kadar net olacağını belirler. Kameranızın görüntüleri yüzleri veya öğeleri belirlemeye çalışırken açıkça görünen bir görüntü çok yararlı olacaktır.

  • Wi-Fi Yeteneği: Wi-Fi özellikli bir kamera, ev ağınıza kablosuz olarak bağlanabilir; bu, kurulum için çok kullanışlı olabilir ve kesilebilecek telleri olmadığı için devre dışı bırakılmasından daha az etkilenir.

  • Gece Görüşü: Kameranızın ışık seviyesinin düşük olduğu ortamlardan ışıksız olduğu durumlarda görüntü kaydedebileceği mesafe etkililiğini önemli ölçüde etkileyebilir, zira sıklıkla suç faaliyetleri gece gerçekleşebilir.

  • Hareket: Pan ve / veya eğim yapabilen bir kamera, statik bir kameradan daha geniş bir alanı kaydedebilir ve bu nedenle, belirli bir alanı gözlemlemek için gerekli olan toplam kamera sayısını azaltabilir.

  • Maliyet: Açıkçası, bir kamera çok pahalıya mal oluyorsa, o zaman bir amaca hizmet etmez. Maliyet, her satınalma kararı için önemli bir faktördür.

güvenlik kamera sistemleri ankara

SERVİS BİLGİLERİ

Elektrik Bakımı 94%
Sistem Araştırması 88%
Zaman Yönetimi 97%

NORMAL SAATLER

Hafta İçi 8:00 – 19:00
Cumartesi 9:00 – 18:00
Pazar 11:00 – 18:00

   +90 507 492 12 25

LOKASYON

DİĞER SERVİS HİZMETLERİMİZ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vestibulum quis metus sodales ullamcorper. Vivamus eu sodales sapien, sit amet rhoncus nisi. Curabitur luctus ipsum ac magna ultricies imperdiet.

Emergency Lighting

In sit amet urna dapibus, pretium nisi nec, imperdiet velit maecinas Dapibus augue mi sit amet bibend ets viverra.

Electrical Security

In sit amet urna dapibus, pretium nisi nec, imperdiet velit maecinas Dapibus augue mi sit amet bibend ets viverra.

Cable Networking

In sit amet urna dapibus, pretium nisi nec, imperdiet velit maecinas Dapibus augue mi sit amet bibend ets viverra.

Security & Access

In sit amet urna dapibus, pretium nisi nec, imperdiet velit maecinas Dapibus augue mi sit amet bibend ets viverra.

Project Management

In sit amet urna dapibus, pretium nisi nec, imperdiet velit maecinas Dapibus augue mi sit amet bibend ets viverra.

KALİTE GARANTİSİ

Hizmetlerini yaptığımız elektrik ve elektronik ürün ve cihazların ISO 9001 ve ISO 14001 kalite yönetim belgelerine sahip ve TSE sertifikasyonu bulunan ürünleri kullanmaktadır. Bundan dolayı kurulumu, montajını, bakımını yaptığımız tüm hizmetlere ait ürünler dayanıklılığı yüksek, kalitesi yüksek ürünlerdir. Bu da yaptığımız işlerin profesyonel anlamda kalite ve uygun fiyat anlamında %100 müşteri memnuniyeti sağlamaktadır.

ÜCRETSİZ TEKLİF İSTE

Elektrik, elektronik  konusunda yardıma ihtiyacınız var mı? İletişime geçmek için bu formu doldurun.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]

MERKEZ İLETİŞİM

+90 312 377 00 87

ACİL DURUM İLETİŞİM

+90 507 492 12 25

ÇALIŞMA SAATLERİ

9:00am – 6:00pm

MERKEZ İLETİŞİM

+90 312 377 00 87

ACİL DURUM İLETİŞİM

+90 507 492 12 25

ÇALIŞMA SAATLERİ

9:00am – 6:00pm